Drogul violului, una dintre cele mai periculoase substanțe interzise. Psiholog: Nu are culoare, miros sau gust

Drogul violului sau rohipnol este considerat unul dintre cele mai periculoase substanțe cu efecte psihoactive. Specialiștii care sprijină adolescenții consumatori de droguri susțin faptul că acest drog nu are culoare, miros sau gust.

„Cel mai periculos este drogul violului. se numeşte rohipnol, este incolor, inodor, insipid, nu se simte în nicio băutură şi sfătuiesc toate domnişoarele care se duc la petrecere, să nu îşi lase nesupravegheată paharele, dozele de suc, pentru că e posibil să se strecoare un medicament din ăsta acolo şi dă amnezia momentului, nu mai şte ce s-a întâmplat în noaptea aia şi este posibil să asistăm la drame uriaşe”, a declarat Eduard Bondoc, psiholog clinician și Doctor în Medicină.

Adolescenții pot intra foarte ușor în contact cu această substanță, având în vedere faptul că se poate procura ușor.

„ Este foarte uşor de procurat, există piaţă pentru aceste droguri şi dealeri din ce în ce mai versaţi”, a mai spus psihologul Eduard Bondoc.

Acest tip de droguri poate crea rapid o dependență.

„ Drogurile ce au venit cel mai recent, dau dependenţă cam la a treia utilizare. Deci iei o dată că eşti curior, a doua oară că poate nu ai înţeles, a treia oară devii dependent. Atât de mult s-a lucrat la această chimie, încât de la a treia doză dependenţa s-a instalat”, a mai spus Eduard Bondoc”

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes