După ce scapă de COVID 19, pe senatorul Chițac îl așteaptă procurorii

După ce scapă de coronavirus, senatorul Vergil Chițac va trebui să dea cu subsemnatul la Parchet, el fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a participat la mai multe întâlniri, deși intrase în contact cu o persoană infectată.

”În cursul zilei de astăzi, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.Menționăm că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție., se arată într-un comunicat remis de Biroul de informare şi relaţii publice al Parchetului General.

Senatorul PNL Vergil Chiţac şi soţia sa au fost diagnosticaţi cu coronavirus în 13 martie. Apoi a fost confirmat şi fiul celor doi. Cei trei sunt internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, duminică parlamentul fiind mutat la Terapie Intensivă.

Înainte de a fi diagnosticat, deși avea semne de boală, despre care spunea că e o ”răceală”, senatorul Vergil Chițac a participat la şedinţa BPN al PNL, de săptămâna trecută. Ulterior, alţi trei politicieni PNL care au luat parte la această reuniune au fost confirmaţi cu coronavirus: deputatul PNL Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, şi administratorul public Adrian David Nicolae. Cei trei au intrat în izolare imediat cum au aflat vestea că senatorul Chițac are COVID 19.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea