După o lună de acalmie, la Wuhan a fost raportată prima infecție cu noul coronavirus

China a raportat pe 10 mai primul caz de coronavirus în peste o lună în Wuhan, orașul din care a pornit focarul SARS-CoV2 în decembrie anul trecut, anunță Medical Express.

Comisia Națională a Sănătății din China a raportat, de asemenea, prima creștere cu două cifre a cazurilor din întreaga țară în aproape 10 zile, afirmând că 14 noi infecții au fost confirmate. Două dintre cazuri au fost importate în țară din străinătate, a spus comisia.

Virusul a apărut pentru prima dată în Wuhan în decembrie 2019. De atunci, a infectat aproape patru milioane de oameni din întreaga lume, a ucis peste 270.000 de persoane și a pus la grea încercare economia globală.

În China au fost infectate aproape 83.000 de persoane, numărul deceselor în această țară ajungând la 4.633. Decese noi nu au fost raportate de aproape o lună.

Partidul Comunist de la conducerea Chinei a impus restricții pentru zeci de milioane de oameni – mai întâi la Wuhan și apoi în restul provinciei Hubei – începând cu 23 ianuarie, ceea ce a făcut din Wuhan primul loc în lume supus unor restricții draconice. Autoritățile au început ridicarea restricțiilor la sfârșitul lunii martie.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes