DUPĂ PANDEMIE, FOAMETE. ONU avertizează asupra unei crize umanitare ”catastrofale” în 2021

Când credeam că vaccinul anti-COVID va pune capăt unei perioade de criză profundă, iar 2021 va fi un an al revenirii după pandemie, un anunț venit din partea unui oficial ONU aruncă o umbră de îngrijorare asupra perioadei care va urma. Șeful Programului Alimentar Mondial al ONU, David Beasley, a lansat semnalul de alarmă, la o reuniune a Adunării Generale ONU, în cadrul căreia a făcut o prognoză sumbră.

”2021 va fi literalmente catastrofal pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului”, a spus Beasley, avertizând că ar putea fi ”cel mai grav an de criză umanitară de la înfiinţarea Naţiunilor Unite”. O criză umanitară ar urma să împingă la extreme limitele sărăciei, după pandemia COVID-19, în 2021, avertizează oficialii ONU. Peste un miliard de oameni s-ar putea confrunta cu sărăcia extremă până în 2030, iar foametea ar putea afecta 40% din populația mapamondului.

Şeful Programului Mondial pentru Alimente (WFP), David Beasley, şi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, au vorbit în timpul unei întâlniri speciale pe tema COVID-19, care a apărut în China anul trecut şi a infectat 65 de milioane de oameni la nivel mondial.

Tedros a cerut o injecţie imediată de 4,3 miliarde de dolari într-un program mondial de distribuire a vaccinurilor. Naţiunile Unite au solicitat ca vaccinurile anti-COVID să fie puse la dispoziția tuturor. Totodată OMS face apel pentru strângerea a 35 de miliarde de dolari pentru finanţarea ajutoarelor necesare destinate ţărilor defavorizate.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea