DUPĂ RELAXARE, CARANTINĂ! Coreea de Sud înăsprește restricțiile, după ce relaxarea a dus la creșterea cazurilor de COVID-19

În Coreea de Sud au fost impuse din nou restricții în zona metropolitană a capitalei Seul, unde trăiesc peste 52 de milioane de oameni, după ce s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ultimele două luni, anunță The Guardian.

Muzeele, parcurile și galeriile de artă vor fi închise din nou începând de vineri, 29 mai, timp de două săptămâni, a declarat ministrul Sănătății, Park Neung-hoo, în timp ce companiilor li s-a cerut să reintroducă un program flexibil de funcționare, printre alte măsuri.

„Am decis să întărim toate măsurile de carantină din zona metropolitană timp de două săptămâni de mâine până pe 14 iunie”, a spus el, potrivit agenției de știri AFP.

Locuitorii din Seul au fost, de asemenea, sfătuiți să evite adunările sociale sau să meargă în locuri aglomerate, inclusiv restaurante și baruri, iar responsabililor din lăcașurile de cult li s-a cerut să fie mai vigilenți cu măsurile de carantină. Cu toate acestea, nu au existat noi întârzieri în ceea ce privește redeschiderea treptată a școlilor, care este în curs de desfășurare.

Următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru a preveni răspândirea infecției în zona metropolitană“, a spus Park, adăugând: “Va trebui să revenim la distanțarea socială dacă nu reușim.”

Restricțiile au fost ridicate în toată țara pe 6 mai, după ce focarul a părut să fie sub control.

În ultima săptămână, cel puțin 69 de cazuri noi au fost înregistrate la un centru de distribuție din capitala Coreei de Sud. Joi a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de infectare, 79, din ultimele două luni.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea