E. Andronescu despre obligarea elevilor sub 5 să meargă la școala profesională: ”Dacă nu învață, nimeni nu ajunge niciodată să facă ceea ce-și dorește”

Aseară, în emisiunea Medika Special, Ecaterina Andronescu, fost ministru al educației, a detaliat motivele deciziei controversate ca elevii cu medii sub 5 la evaluarea națională să nu mai poată merge la liceu.

”Pe piața muncii în România este o mare nevoie de meseriași. Meseria este brățară de aur. Părinții sunt cei care hotărăsc să nu-și trimită copii la școala profesională, deși copiilor le este deschisă cariera prin finalizarea liceului . Eu nu văd școala profesională a fi slabă. Am încercat să reglez asta din cifrele de școlarizare. Nimeni care are sub 5 nu mai poate intra la liceu în anul următor 2020-2021. Instrumentul e în mâna elevului, pentru că nimeni nu-i poate lua dreptul la învățătură. Dacă nu învață, nimeni nu ajunge niciodată să facă ceea ce-și dorește. Problema pe care ne-o ridică agenții economici este că o mare parte din absolvenți pleacă în afara granițelor și nu găsim soluții ca, cel puțin pe perioada în care a primit burse și susținere, să poată să întoarcă înapoi statului care i-a pus la dispoziție aceste lucruri.”

Ți-ar putea plăcea