E bine de știut. Medicii au explicat, în direct la Medika TV, principalele simptome ale accidentului cerebral vascular 

Accidentul vascular cerebral este o afecțiune extrem de gravă care pune în pericol viața pacientului. Recunoașterea din timp a principalelor simptome va fi în beneficiul persoanei care se confruntă cu această problemă medicală. 

În cadrul emisiunii „Doctor Medika”, Simona Bălănescu a discutat cu dr. Răzvan Stănciulescu, medic primar radiologie intervențională, despre principalele simptome pe care le generează accidentul vascular cerebral. 

Această afecțiune îmbracă două forme – accidentul vascular hemoragic și accidentul vascular ischemic – iar în funcție de acestea simptomatologia este diferită. 

„În cazul accidentului vascular hemoragic avem de-a face cu o durere extrem de intensă la nivelul capului. Durerea intensă este cea ca alarmează pacientul. Pacienții care au trecut prin asta au spus că nu s-au confruntat niciodată cu o durere de cap atât de puternică. O descriu ca pe un trăsnet care a lovit regiunea capului” susține dr. Răzvan Stănciulescu. 

În cazul accidentului vascular ischemic, medicul Răzvan Stănciulescu susține că principalele simptome sunt: „Paraziliza feței. În acest caz cel mai comun simptom este căderea colțului gurii. De asemenea, putem resimți amorțirea a unui membru sau a ambelor membre pe o anumită parte a corpului. Apar și modificările de limbaj și este foarte important să observăm dacă pacientul poate articula sau dacă  se poate exprima normal”. 

Indiferent de tipul accidentului vascular cu care o persoană se confruntă, este necesar ca pacientul să fie transportat cât mai repede la cel mai apropiat spital pentru îngrijirile medicale adecvate. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea