E incredibil câte îmbolnăviri poate produce într-o lună un bolnav COVID-19

Un calcul al matematicienilor Școlii de Sănătate Publică din Londra demonstrează că un singur caz confirmat cu coronavirus poate produce într-o lună 244 de noi cazuri, dacă nu ia măsuri de distanțare socială. Situația se schimbă radical în cazul în care oamenii își limitează interacțiunea cu semenii din jur, cu 50 la sută. Într-o asemenea situație, de distanțare socială, un bolnav COVID-19 poate produce doar 4 noi cazuri.

De aceea, medici militari din cadrul MApN, la fel ca toate cadrele medicale implicate în lupta împotriva coronavirusului, ne îndeamnă să rămânem în case și, chiar dacă vremea se încălzește și vin sărbătorile, e esential, pentru a putea răzbi în acest război cu un inamic dur, invizibil și fără armă care să-l distrugă, să menținem distanțarea socială.  

De ce trebuie să stăm acasă? Un calcul al matematicienilor Școlii de Sănătate Publică din Londra demonstrează că un singur caz confirmat cu coronavirus poate produce într-o lună 244 de noi cazuri. Situația se schimbă radical în cazul în care limităm interacțiunea socială cu 50% – doar 4 noi cazuri. Fii responsabil! Doar așa te poți proteja pe tine și pe cei dragi! Ai grijă de tine și de oamenii din jurul tău! Doar așa vom putea să trecem peste acest moment sănătoși, strângând, fără teamă, în brațe, oamenii dragi sufletului nostru!”, este mesajul lansat de medicii din cadrul MApN.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea