E ÎNGRIJORĂTOR CE SPUNE OMS DESPRE SITUAȚIA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS ÎN LUME

Pandemia de coronavirus se agravează în lume, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății, care recomandă precauție, scrie AFP.

“Cu toate că situaţia în Europa se ameliorează, în lume ea se agravează”, a declarat directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unei conferinţe de presă online, la Geneva. 

„OMS a primit informaţia privind creşterea până la 7 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus în lume şi la circa 400.000 de decese” a declarat oficialul OMS.

„Deşi situaţia în Europa se îmbunătăţeşte, la nivel global aceasta se înrăutăţeşte” – a constatat şeful OMS.

Directorul general al organizaţiei a amintit că, în ultimele 9-10 zile, în lume au fost înregistrate zilnic peste 100.000 de cazuri noi de infectare iar duminică acest număr a depăşit 136.000 într-o singură zi, 75% dintre cazuri fiind confirmate doar în zece state, în principal din America şi Asia de Sud.

„De asemenea, observăm o creştere a numărului de cazuri COVID-19 şi în unele regiuni din Europa de Est şi în Asia Centrală” – a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus. Potrivit afirmaţiilor sale, principala ameninţare în aceste ţări este „autorelaxarea”.

Tags:

Ți-ar putea plăcea

De interes