E oficial: din 8 februarie, din nou la școală! Scenariul hibrid dispare! Noile scenarii anunțate de președintele Klaus Iohannis

Autoritățile au căzut de acord să se revină la descentralizare în ceea ce privește învățământul. Pe 8 februarie, când va începe al doilea semestru al anului școlar, elevii vor reveni în bănci.

Un anunț final cu privire la ce se va întâmpla va fi făcut cu o săptămână înainte. Totuși, s-au pus la punct noile scenarii în funcție de care se vor deschide școlile, care țin de situația epidemiologică înregistrată la nivelul fiecărei localități în parte.

În urma unei întâlniri pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-au stabilit 4 scenarii pentru funcționarea școlilor.

“Începând cu 8 februarie, dacă evoluția pandemiei se menține ca în ultimele săptămâni, majoritatea școlilor se vor redeschide și elevii se vor întoarce în clase. Se revine, practic, la sistemul cu 3 scenarii, în funcție de contextul epidemiologic din fiecare localitate. În scenariul verde – toți elevii merg la școală, în scenariul galben se deschid grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII/XIII, restul rămân în on-line. În scenariul roșu, adică rata de infectare peste 3, rămân deschise doar grădinițele și clasele primare. Dacă rata ajunge peste 6, localitatea se carantinează și învățământul trece cu totul în on-line. Aceste lucruri vor deveni realitate dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav. De aceea, este foarte important să respectăm în continuare toate restricțiile aflate în vigoare”, a anunțat președintele Iohannis.

În nici unul dintre scenarii nu va mai fi luată în calcul varianta hibrid, în care o parte dintre elevii unei clase învață la școală și o parte de acasă, online.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea