E scandalul momentului! Anchete peste anchete la “Victor Babeș” după ce o bolnavă COVID-19 a fost deconectată de la aparate

O femeie de 65 de ani, care era internată de două săptămâni la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București, a murit după ce ar fi fost detubată de un brancardier.

“Există indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate”, au anunțat reprezentanții spitalului, citați de Hotnews.ro.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Procurorii trebuie să stabilească dacă la mijloc este vorba despre o greșeală sau dacă fapta a fost cu intenție.

În paralel, la nivelul unității sanitare a început o anchetă administrativă internă, pentru a se vedea dacă la mijloc e vorba despre abateri disciplinare și dacă au fost respectate protocoalele. În funcție de concluzii, angajatul spitalului poate  fi sancționat și pe linie de muncă.

Și inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică București fac verificări la Spitalul Victor Babeș.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea