Efectele miraculoase ale „medicamentului lui Trump”, explicate de medici

Marile centre medicale din România care tratează bolnavii de COVID-19 se află într-un studiu clinic în cadrul căruia se testează eficiența anticorpilor monoclonali. Este vorba despre tratamentul care i-a fost administrat și lui Donald Trump, președintele în funcție al Statelor Unite ale Americii și despre care medicii spun că are rezultate terapeutice foarte bune.

Eficiența medicamentului care conține anticorpii monoclonali, denumit Regeneron, i-a făcut pe medici să spere că acesta ar putea fi o soluție pentru ca bolnavii să nu mai dezvolte forme grave de COVID-19 și să aibă nevoie de îngrijiri medicale la ATI. „Am folosit și noi la pacienți. A fost o evoluție ok și pentru că este destinat în special formelor ușoare și medii, atunci ajungem la concluzia că dacă vom avea la dispoziție și vom putea folosi nu vom mai avea atât de mulți pacienți în stare gravă și vom putea spera că nu vom mai avea această cerere atât de mare de paturi în ATI”, a explicat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, în emisiunea Medika Special, moderată de Dana Chera la Medika TV.

Medicii au explicat și modul în care funcționează acest tratament. „Este vorba de un concentrat de anticorpi care îmbracă particula virală și nu o lasă să se atașeze pe receptorii de pe celulă. În felul acesta virusul nu mai poate să pătrundă în organism și în celula care se multiplică”, a mai spus dr. Carmen Dorobăț.

În momentul de față, studii clinice cu privire la eficiența Regeneron se realizează în marile spitale de boli infecțioase din Iași, Timișoara și București.

Tratamentul a primit deja autorizația pentru a fi folosit de urgență ca tratament anti-COVID 19 în SUA. Despre acest subiect puteți citi AICI.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea