Efectele nebănuite ale aspirinei: o tabletă pe zi reduce cu aproape o treime riscul de a face COVID-19

Aspirina este unul dintre cele mai cunoscute medicamente, dar acesta continuă să uimească, prin efectele pe care cercetătorii le tot descoperă în timp.

Un studiu recent arată că o aspirină pe zi poate ține la distanță noul coronavirus și poate reduce considerabil riscul de COVID-19.

Potrivit Daily Mail, care citează un studiu derulat de cercetători israelieni și publicat în The FEBS Journal, riscul infecției cu noul coronavirus a scăzut cu 29% în cazul persoanelor care au luat o aspirină pe zi. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au comparat rata de infectare și rata de vindecare în cazul a peste 10.000 de pacienți care au fost infectați cu SARS-CoV2 în perioada februarie – iunie 2020.

Cercetătorii nu au putut stabili modul în care acționează aspirina pentru a reduce riscul de infectare, dar nu au exclus să fie vorba despre proprietățile antivirale ale acestui medicament, care ajută la întărirea sistemului imunitar. Mai mult, studiul a arătat că persoanele care luau o aspirină pe zi au avut un risc mai scăzut de a dezvolta o formă gravă a infecției cu noul coronavirus.

”Această observație privind efectele benefice ale aspirinei în fața infecției cu noul coronavirus este preliminară, dar pare foarte promițătoare”, a spus coordonatorul studiului, profesorul Eli Magen de la Barzilai Medical Center, citat de Daily Mail.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea