Efectele nebănuite ale cafelei: aliat în lupta cu kilogramele și poate reduce riscul de diabet de tip 2

Un studiu realizat de ceretătorii din cadrul Imperial College, Marea Britanie, arată faptul că nivelurile ridicate de cafeină din sânge pot avea efecte benefice asupra scăderii în greutate și ar putea preveni apariția diabetului de tip 2.

Cercetătorii au examinat, de asemenea, legăturile cu afecțiuni cardiovasculare majore, cum ar fi boala arterială coronariană, accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă și ritmul cardiac neregulat – fibrilația atrială. „Descoperirile oferă o perspectivă importantă asupra modului în care cafeina exercită acest efect protector asupra adipozității – având prea mult țesut adipos” explică Dr. Dipender Gill de la Imperial College.

Rezultatele cercetătorilor de la Imperial College arată că nivelurile mai mari de cafeină din sânge sunt legate de o greutate corporală mai mică și un risc mai scăzut de diabet de tip 2. În cadrul studiului au fost cuprinse 10.000 de persoane de origine predominant europeană, care au participat la mai multe teste, pe termen lung. De asemenea, s-au analizat genele și rolul a două variante comune – CYP1A2 și AHR – și modul în care acestea descompun cafeaua în organism.

Astfel, s-a constatat că cei care descompun cafeina mai lent, deci aveau probabil un nivel mai mare de cafeină în sânge, prezentau un risc mai mic de diabet de tip 2. Echipa a studiat, de asemenea, dacă legătura dintre cafeină și reducerea riscului de diabet ar putea fi în principal rezultatul pierderii în greutate. Rezultatele au arătat că pierderea în greutate a determinat aproape jumătate (43%) din efectul cafeinei asupra riscului de diabet.

SURSA

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea