Efectele răcelilor asupra sănătății inimii. Boli care trebuie tratate la timp pentru a nu ne pune viața în pericol 

Răcelile nu ne dau peste cap doar sinusurile sau plămânii, ci pot îmbolnăvi și inima. Afecțiunile cardiace generate de inflamațiile provocate de virusurile de răceală ne pot pune viața în pericol. 

La „Doctor Medika”, dr. Nicoleta Oprescu, medic primar cardiolog, a explicat care sunt afecțiunile cardiace generate de virusurile de răceală. „De cele mai multe ori aceste patologii sunt virale. În urma unei răceli pot apărea inflamații ale mușchiului inimii, miocardita, fie ale pericardului, foița care îmbracă inima, pericardita. Sunt niște patologii grave, pentru că aceste inflamații pot pune viața în pericol” susține dr. Nicoleta Oprescu. 

Medicii le consideră afecțiuni grave, pentru că pot avea ca efect blocarea inimii și provocarea decesului. De aceea, atunci când după o răceală apare durerea în piept, pacienții trebuie să meargă de urgență la medic. „Miocardita, de exemplu, face ca mușchiul inimii să nu mai funcționeze corespunzător, iar pacienții pot avea scăderi de tensiune. La fel, lichidul care se adună în jurul inimii din cauza pericarditei poate face să dispară tensiunea arterială, și este nevoie să se intervină rapid, prin efectuarea de puncții prin care lichidul să fie evacuat. Această manevră se face doar la spital” a mai spus dr. Nicoleta Oprescu. 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea