Eficiența reconstrucției mamare, în cazul pacientelor care au suferit mastectomie. Medicii au vorbit despre alegerea acestei intervenții, la Medika TV

Reconstrucția mamară dupa o operație de îndepărtare a sânului, ca urmare a extirpării unei tumori, este o procedură care le ajută pe femei să-și reia viața normală și să nu rămână cu sechelele unui diagnostic dramatic. Există mai multe tipuri de reconstrucție, iar medicii au explicat la Medika TV ce presupune fiecare intervenție. 

Cel mai des întâlnită metodă de reconstrucție mamară este cea care presupune aplicarea unei proteze de silicon. „Reconstrucția prin utilizarea implanturilor de silicon este cea imediată, care se face rapid” a explicat Prof. Dr. Alexandru Blidaru, medic primar chirurgie generală, supraspecializare chirurgie și ginecologie oncologică. 

O altă procedură de reconstrucție mamară, ceva mai complexă presupune implantarea unei proteze care se umple cu ser. „Se numește expander tisular. Se face operația de mastectomie și se plasează o proteză care este umplută apoi cu ser. Permite ca operația să se vindece cu riscuri mai mici” a mai spus Prof. Dr. Alenxadru Blidaru. 

Alegerea procedurii de reconstrucție mamară depinde însă de tratamentul oncologic pe care pacienta trebuie să-l urmeze. Indiferent de metoda aleasă, terapia oncologică este cea care primează reconstrucției mamare. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea