EPIDEMIOLOGII, ÎNGRIJORAȚI DE EVOLUȚIA CAZURILOR DE COVID-19. Apelul specialiștilor către toți românii

Specialiștii epidemiologi se arată îngrijorați de evoluția numărului de cazuri de COVID-19 din țara noastră. Chiar dacă luni, 22 iunie, numărul noilor cazuri raportate a mai scăzut puțin comparativ cu zilele precedente, situația din țara noastră se menține pe o pantă ascendentă. Specialiștii sunt cu atât mai îngrijorați cu cât în ultimele zile și numărul deceselor a fost relativ mare, de peste 10 în fiecare zi.

Tocmai din acest motiv, Societatea Română de Epidemiologie a lansat public un apel, prin care roagă insistent populația să respecte următoarele măsuri:

–       anunțarea sau consultarea cu un medic în cazul apariției manifestărilor caracteristice bolii; 

–       păstrarea distanțării fizice de cel puțin 1,5 m între persoane în spațiile închise sau în orice circumstanță în care sunt prezenți mai mulți indivizi;

–       evitarea constituirii unor grupuri mari de persoane, peste numărul recomandat;

–       purtarea măștii în spații închise sau ori de câte ori este necesară interacțiunea dintre două sau mai multe persoane;

–       igiena prin decontaminarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și/sau cu soluție hidroalcoolică;

–       decontaminarea obiectelor sau suprafețelor utilizate sau atinse de mai multe persoane; respectarea recomandărilor autorităților și metodologiilor prin care se realizează activitățile individuale sau a grupurilor de persoane, ca urmare a măsurilor de relaxare aflate în vigoare.

“Considerăm că revenirea la normalitate este posibilă numai cu condiția scăderii constante a numărului de cazuri și a deceselor, iar implementarea măsurilor necesare de relaxare, prevăzute în etapele următoare, depinde de respectarea reglementărilor reamintite și manifestarea spiritului civic din partea fiecărui cetățean al acestei țări”,  se arată într-un comunicat de presă semnat de Comitetul Director al Societății Române de Epidemiologie.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea