Este deja în teste! Vaccinul antiCovid-19 care va crește producția de tutun

British American Tabacco, gigant din industria tutunului, susține că a dezvoltat un vaccin pe bază de tutun și că poate produce 3 milioane de astfel de vaccinuri pe săptămână, începând cu luna iunie, pe măsură ce va primi sprijin din partea Guvernului Marii Britanii, relatează DAILY MAIL.

Vaccinul neaprobat încă, este testat în prezent pe animale, însă BAT intenționează să introducă vaccinul în studii clinice, precizând că este în discuții cu agenții guvernamentale.

În conformitate cu reglementările Organizației Mondiale a Sănătății, firmelor producătoare de tutun le este interzis la momentul de față să facă afaceri cu formele de guvernământ, însă BAT a declarat că are în plan să îi contacteze pe cei de la OMS.

’Dacă testările decurg bine, sperăm ca, alături de partenerii potriviți și de sprijinul agențiilor guvernamentale, să producem 1-3 milioane de doze pe săptămână, începând cu luna iunie’’ au  declarat reprezentanții British American Tabacco.

Vaccinul este dezvoltat la filiala BAT din Kentucky, BioProcessing (KBP), din SUA, pe baza tehnologiei plantelor de tutun, filială care a contribuit și la dezvoltarea unui tratament experimental împotriva Ebola în 2014.

BAT a declarat că cercetătoriii KBP au reușit să cloneze o parte dintr-o secvență genetică a coronavirusului și au dezvotat un potențial antigen. Injecțiile cu antigen de coronavirus pot păcăli corpul să producă răspunsul imun de care are nevoie să lupte împotriva virusului. Asta ar însemna că organismul ar ști cum să facă față virusului și ar scăpa de el înainte de apariția simptomelor.

Kentucky BioProcessing a introdus antigenul în plantele de tutun, unde structurile vii ale plantelor vor ajuta la dezvoltarea și la înmulțirea acestuia.

Odată recoltate, antigenele sunt extrase și purificate și introduse în organism sub formă de vaccin.

OMS spune că vaccinurile derivate din plante au mai multe avantaje față de metodele convenționale.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8175471/British-American-Tobacco-working-COVID-19-vaccine-using-tobacco-leaves.html
Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes