ESTIMARE. Sare România de 12 000 de cazuri săptămâna aceasta?

România ar putea ajunge la bilanțuri zilnice de 12 000 de îmbolnăviri, în această săptămână, potrivit unei estimri realizate de medicul Cristian Oancea, manager al Spitalului Victor Babeș din Timișoara. Într-o intervenție în direct la Realitatea TV, duminică, medicul timișorean a explicat că, la numărul oficial de îmbolnăviri care ieri a fost de 6752 trebuie, fiecare caz trebuie înmulțit cu 4 sau 5 care reprezintă numărul de contacți posibil infectați ai fiecărui pacient diagnosticat cu COVID-19.

Dr. Cristian Oancea a identificat și principalele surse de infectare: ”În primul rând, transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familiala părinților și bunicilor. În al treilea rân, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilot, în special cei care lucrează în fabrici. Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste trei mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții.”

Medicul care conduce spitalul din Timișoara în care sunt tratați cei mai mulți pacienți COVID-19 a lansat și un avertisment: ”În curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem.”

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea