Evoluția infecțiilor respiratorii explicată de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: În ultima săptămână, numărul virozelor a început să scadă ușor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat într-o declarație publică faptul că numărul virozelor respiratorii a început să scadă ușor, mai semnificativ drcâ cazurile de gripă. Ministrul se așteaptă ca până la sfârșitul lunii să ajungem la cifre sub media multi anuală. 

”În ultima săptămână, numărul de viroze a început să scadă uşor, chiar mai semnificativ numărul de cazuri de gripă”, a declarat Alexandru Rafila,

Ministrul Sănătății susține că evoluția virozelor a intrat într-o pantă descendentă, urmând ca numărul cazurilor să scadă semnificativ până la finalul acestei luni. ”Probabil că până la sfârşitul aceste luni vom ajunge la cifre care să fie sub media multianuală, care a generat această declarare a stării de alertă epidemică” a mai spus Alexandru Rafila.

În săptămâna 5-11 februarie, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, la nivel național, s-au înregistrat 7400 de cazuri de gripă clinică și 216 de cazuri de gripă confirmată de laborator. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea