EXCLUSIV! Institutul Cantacuzino a făcut anunțul! Polidinul ar putea reveni în farmaciile din România

Cel mai cunoscut medicament din România, Polidinul, ar putea fi achiziționat din farmacii în perioada următoare. Specialiștii Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico- Militară „Cantacuzino” se pregătesc să-l relanseze pe piață.

Invitat în emisiunea „Medika Special” moderată de Dana Chera, col. dr. Florin Oancea, directorul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a vorbit în exclusivitate la Medika TV despre relansarea pe piață a binecunoscutului medicament Polidin. Specialiștii instituției au în intenție să-l producă din nou, după aproximativ 9 ani de când a fost retras de pe piață. Totuși, noul Polidin ar putea fi comercializat sub altă formă decât cea injectabilă.

Începem să ne mișcăm, poate nu vom intra pe piață cu medicamente sau cu vaccin în următoarele luni, 1 an, însă pentru imunomodulatori, să reușim să scoatem Polidinul, fie el sub formă injectabilă, deși noi ne propunem să-l scoatem sub formă de capsule sau sub formă de comprimate orodispersabile, masticabile, vom vedea sub ce formă. Asta putem să facem în momentul de față”, a explicat col. dr. Florin Oancea, directorul Institutului „Cantacuzino”.

Ce este Polidinul?

Polidinul este un imunomodulator inventat de Institutul Cantacuzino în anul 1966, care a fost scos de pe piață în anul 2012. Este un preparat polibacterian, în compoziția căruia intră 13 specii de bacterii Gram-pozitive și Gram-negative, inactivate termic. Preparatul farmaceutic era destinat administrării injectabile și funcționa ca un vaccin.

Polidinul se administra în principal în scop profilactic, pentru stimularea rezistenței organismului în fața infecțiilor nespecifice. Era folosit însă și ca adjuvant în infecții ale căilor respiratorii, uro-genitale și altele, dar și în gripă sau chiar în cazul arsurilor.

Părintele Polidinului este considerat cercetătoarea Sylvia Hoișie, care și-ar fi injectat serul de mai multe ori, în timpul testelor, pentru a-i putea observa eficacitatea.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea