EXCLUSIV! Legătura nebănuită dintre igiena orală și evoluția COVID-19! Dr. Mircea Beuran dezvăluie lucruri neștiute (VIDEO)

Încă de la începutul pandemiei, specialiștii ne sfătuiesc să respectăm cu mare strictețe igiena mâinilor. Purtarea măștii de protecție, distanțarea socială și dezinfectarea mâinilor/ spălatul mâinilor cu apă și săpun reprezintă principalele metode de a ține virusul departe sau de a limita cantitatea virală în momentul unei infectări, fapt determinânt în evoluția ulterioară a bolii COVID-19.

Invitat în studioul Medika TV, în emisiunea Medika Special moderată de Dana Chera, medicul Mircea Beuran a dezvăluit că o igienă orală corectă este extrem de importantă în evoluția infecției cu noul. Spălatul pe dinți micșorează cantitatea de virusuri care poate altfel coborî din gură, una dintre porțile de intrare ale virusului, de-a lungul tractului respirator și digestiv. De asemenea, igiena dentară decontaminează cavitatea bucală de o serie de microbi, care ar putea agrava infecția cu noul coronavirus.

Receptorii aceia pe care îi iubește virusul se găsesc pe toate celulele epiteliale din gură. Suprainfectarea acestei pneumonii virale provine din bacteriile care provin dintr-o gură netoaletizată. Trebuie insistat pe toaleta zilnică a cavității bucale”, a spus dr. Mircea Beuran.

Iată explicațiile sale:       

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes