Exclusiv Medika TV. Sorina Pintea: ”Nu pot oferi garanții 100%, în acest moment, că examenul de rezidențiat pentru 2019 se va susține pe 8 decembrie”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat, în emisiunea MEDIKA SPECIAL, moderată de Ioana Răduca, din 8 octombrie, că data de 8 decembrie, prezumată a fi data susținerii examenului de rezidențiat pentru anul 2019, nu este sigură.

”Principalul motiv pentru care am amânat acest rezidențiat a fost acela de a asigura un concurs absolut corect și echitabil pentru toată lumea. Au fost diverse păreri în sensul de a forța anumite ordine, păreri pe care nu le-am luat însă în considerare. Nu am vrut să vulnerabilizez în niciun fel acest examen, foarte important de altfel pentru acești absolvenți,” a precizat Ministrul Sănătății, pentru Medika TV.

Intervievată telefonic în dezbaterea care i-a avut ca invitați pe: dr. Radu Țincu, medic primar ATI, Ioan Alexandru Mirea, purtător de cuvânt al Federeației Asociaților Studenților la Medicină din România, absolvent de Medicină și candidat la rezidențiat și Andrei Voicu, absolvent de Medicină și candidat la Rezidențiat. Sorina Pintea a declarat că la următorul examen de rezidențiat se ia în calcul schimbarea structurii examenului și se va pune mai mult accent pe verificarea practică.

Accesați linkul de mai jos pentru emisiunea integrală:

https://youtu.be/rmg0Nv569M4

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea