EXCLUSIV! Raed Arafat rămâne la butoane

Fiecare schimbare de Guvern aduce cu ea și înlocuiri la nivelul aparatului administrativ. Nu același lucru se va întâmpla însă la Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de medicul Raed Arafat. Acesta a precizat public că are o colaborare bună cu reprezentanții actuali ai Guvernului.

Deși în spațiul public au fost prezentate informații cu privire la o posibilă înlocuire a lui Raed Arafat din fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență, pe fondul unor relații mai reci cu membrii actualului Guvern, acesta dezminte zvonurile apărute și susține că are o colaborare eficientă cu fiecare dintre aceștia.

Eu am zis în totdeauna: eu îmi fac treaba, îmi place ce fac, iubesc ce fac și mai am încă multe de făcut. Faptul că rămân sau nu este o decizie a celui care conduce Guvernul, a primului ministru, a ministrului cu care lucrez. Cu dânșii nu am nicio problemă, lucrez foarte bine și la acest moment. Avem o comunicare foarte bună, am lucrat bine cu amândoi și cu domnul ministru Cîțu, înainte să fie prim-ministru, și cu domnul ministru Bode, înainte să fie ministru de Interne, erau și ei în Guvernul cu care am lucrat pe perioada pandemiei. Din punctul meu de vedere nu văd nicio problemă”, a explicat Raed Arafat, în direct la Medika TV, în emisiunea Medika Special moderată de Dana Chera.

În plină criză sanitară, între Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență există o strânsă legătură în privința gestionării pandemiei de COVID-19. Iată care este, în momentul de față, relația pe care șeful DSU o are cu actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu:

Cu domnul Voiculescu m-am întâlnit de câteva ori. De lucrat am mai lucrat cu dânsul. Rolul meu este unul tehnic. Eu nu pot să am preferințe. Rolul meu este să construiesc cu cine dorește acest lucru, nu să stau să am partipris-uri și să fiu parte dintr-o parte politică sau alta. Acest lucru l-am evitat, chiar dacă unii mi-au spus ești cu cutare sau cu cutare. Nu sunt decât cu serviciul pe care îl fac și cu misiunea pe care o am în serviciul de urgență, până se va considera că trebuie să fac acest lucru. Când mi se va spune tu trebuie să pleci, credeți-mă că plec”, a adăugat Raed Arafat.

Departamentul pentru Situații de Urgență a fost înființat de dr. Raed Arafat și este o structură a Ministerului Afacerilor Interne. Rolul său este acela de a gestiona situațiile de urgență și de a asigura coordonarea resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură necesare restabilirii stării de normalitate, inclusiv acordarea primului ajutor calificat şi asistenţa medicală de urgenţă.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea