EXCLUSIV: Spovedania lui ÎPS Teodosie, la Medika TV: „Mie nu mi-e frică de COVID-19!”

Contestat de unii pentru că s-a răzvrătit împotriva măsurilor de protecție sanitară luate de autoritățile din România și apreciat de alții, care-l consideră curajos, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a devenit un personaj controversat în societatea românească.

Invitat în direct în emisiunea „Medika Special”, moderată de Dana Chera, ÎPS Teodosie a făcut confesiuni despre controversele pe care le-a creat în spațiul public, din cauza atitudinii îndreptată împotriva măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus. „Cum să-mi fie frică de COVID? Frica m-ar îmbolnăvi. Oamenilor le este frică din puțină credință și din luarea în seamă a unor îndemnuri obsesive și exagerate„, a spus ÎPS Teodosie.

Mai mult, acesta a precizat că nu are o atitudine anti-mască, ci că refuză să o poarte doar în timpul slujbelor pe care le organizează la biserică. „Nu port mască la slujbă, dar dacă sunt într-o sală de ședințe, acolo port mască. Noi nu slujim cu mască, avem un protocol în care în timpul slujbei noi suntem scutiți de a purta mască”, a declarat ÎPS Teodosie la Medika TV.

În privința vaccinării, arhiepiscopul Tomisului a precizat că nu se va vaccina pentru că are mai multe alergii. Mai mult, ÎPS Teodosie consideră că slujbele pe care le oficiază sunt cel mai puternic ser împotriva SARS-CoV-2: „Am alergie, strănut uneori, se vede și în biserică. Nu mă vaccinez, poate să-mi dea urmări secundare. Nu mă vaccinez, că am alergii. Eu am un vaccin superior acestuia. Slujbele și liturghiile zilnice și aceasta este o problemă a mea personal, n-am de ce să mă vaccinez”.

În privința scandalurilor publice pe care le-a provocat, ÎPS Teodosie consideră că nu are ce să-și reproșeze. „Niciuna dintre acuzațiile aduse nu mi s-a părut gravă, pentru că acestea sunt provocări de presă. N-a fost niciun scandal, sunt niște praștii aruncate. Nu am fost afectat de niciuna, nu m-am regăsit în niciunul dintre acestea. Cât conștiința nu mă osândește sunt foarte liniștit, de aceea n-am avut de suferit în sănătatea mea, când am fost purtat la procesul acela. Sunt niște gogoși scoase pe piață la adresa mea fără temei, nu mă deranjează deloc. Dacă mă doare ceva, mă doare că mă identifică cu Biserica și este atacată Biserica. Nu vreau să fie atacată Biserica, pentru că Biserica este a lui Dumnezeu!”, a mai spus ÎPS Teodosie la Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea