Exemplul Clujului în lupta cu pandemia: „Testăm masiv, izolăm pacienții pozitivi și limităm răspândirea virusului”

Județul Cluj se află printre primele locuri la nivel național în ceea ce privește numărul cazurilor de COVID-19. Incidența răspândirii infecției a depășit deja 5 cazuri la mia de locuitori, însă autoritățile o țin sub control prin creșterea numărului testărilor.

În timp ce în unele județe din România pandemia este ținută sub control prin impunerea unor măsuri de restricție, în Cluj-Napoca autoritățile locale încearcă să-i țină piept prin testări masive.

Clujul este practic printre județele cu cel mai mare număr de teste realizate.

Această rată ridicată de pozitivare la Cluj este datorată și faptului că testăm foarte mult. Mai mult decât alte județe. Prin această măsură izolăm și împiedicăm răspândirea virusului. Când vedeți că la Cluj există o rată de pozitivare mare să știți că testăm între 2800 și 3000 de teste pe zi. Prin comparație, alte județe fac între 300 sau 400 de teste într-o zi”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca în direct la Medika TV.

Totodată, autoritățile locale din Cluj-Napoca au luat și alte măsuri de protecție a populației, una dintre ele vizând creșterea numărului de paturi din spitalele din municipiu și din județ. „Am extins capacitatea de tratament, avem 4 spitale în sistem covid, inclusiv un spital al primăriei cu 150 de locuri. Avem cel mai performant spital COVID-19 din țară, Spitalul de Boli Infecțioase, cu o rată de vindecare de peste 98%”, a mai spus Emil Boc.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Cluj au fost înregistrate peste 10.200 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, din care 293 în ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes