EXISTĂ BOLI ȘI DINCOLO DE CORONAVIRUS. Apel al unui oficial din Ministerul Sănătății la respectarea Programului Național de Vaccinare

Continuarea programului național de vaccinare este esențială pentru a ține în frâu boli grave și chiar dacă suntem sub amenințarea coronavirusului, imunizarea împotriva celorlalte boli este extrem de importantă.

Secretarul de stat Andrei Baciu, din Ministerul Sănătății,  este cel care face public apel la continuarea vaccinării din cadrul Programului Naţional, menţionând că există şi alte boli infecţioase grave în afara COVID-19, boli pentru care există o terapie preventivă, spre deosebire de infecţia cu SARS-CoV-2.
Este important să facem un apel în continuare pentru a se continua vaccinarea din cadrul Programului naţional de vaccinare. Medicii de familie au pregătit toate măsurile pentru a continua vaccinarea în condiţii de siguranţă. Ministerul Sănătăţii împreună cu medicii de familie deţin stocurile pentru toate vaccinurile din Programul naţional de vaccinare şi aşa că facem un apel la continuarea vaccinării pentru copii în condiţii diferite de distanţare socială”, a afirmat secretarul de stat Andrei Baciu, citat de Agerpres.

Oficialul din Ministerul Sănătății a dat exemplul rujeolei, o boală contagioască care poate avea urmări grave, o afecțiune pentru care există vaccin, însă chiar și așa sunt zone în țară, cu o acoperire vaccinală riscant de scăzută.

Cu privire la rujeolă, ştim cu toţii că există zone în care este o acoperire vaccinală scăzută şi, din acest punct de vedere, este important să facem un apel să continue vaccinarea, pentru că există şi alte boli infecţioase pentru care, din fericire, avem o terapie preventivă, spre deosebire de infecţia cu SARS-CoV-2. Şi este important să o utilizăm”, a mai spus secretarul de stat.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea