EXPERT OMS DESPRE VIAȚA POST-COVID: „Cred că se va petrece undeva în vara anului 2022”

Descoperirea vaccinurilor anti-COVID-19 oferă fiecăruia dintre noi șansa de a-și dori revenirea la o viață normală. Din păcate, experții Organizației Mondiale a Sănătății ne avertizează că mai avem de așteptat până la acel moment.

Într-un interviu on-line purtat cu cititorii publicației elvețiene Le Temp, Didier Pittet, specialist în boli infecțioase și expert al Organizației Mondiale a Sănătății pentru siguranța pacienților, a explicat faptul că revenirea la viețile pe care le aveam înainte de pandemie va mai dura. „Putem să ne imaginăm o viață post-COVID-19, care nu va echivala cu cea de dinainte de COVID-19. Cel mai probabil nu va fi mai devreme de vara anului 2022. Statisticile arată că până nu vom obține o imunizare suficientă a populației, de aproximativ 70%, nu vom putea spune că am scăpat de virus” a precizat expertul OMS, Ditter Pittet, în cadrul interviului.

Acesta a vorbit și despre terapiile medicamentoase la care se lucrează în prezent, pentru a stopa efectele negative pe care virusul SARS-CoV-2 le are asupra organismului. „Deocamdată aspecte legate de medicamente sunt încă la început. S-au testat multe antivirale, unele cu efecte pozitive, însă mai este mult de lucru și de aflat despre eficiența lor cu adevărat” a mai spus expertul OMS.

Singura armă pe care populația o are împotriva pandemiei rămân cele 3 vaccinuri aprobate la nivel internațional. Este vorba despre serurile produse de companiile Pfizer/BioNtech, Moderna și AstraZeneca.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes