EXPERȚII AMERICANI CAUTĂ RĂSPUNSURI: cât de sigură este deschiderea școlilor în toamnă?

Unul dintre cele mai discutate subiecte care se află pe agenda de lucru a oamenilor de știință și reprezentanților guvernelor din întreaga lume are legătură cu accesul la educație al copiilor în timpul pandemiei de COVID-19. Întrebarea la care toți caută răspunsul este: cât de sigură este deschiderea școlilor din toamnă?

În Statele Unite ale Americii, de exemplu, mai mulți experți în sănătate publică au exprimat puncte de vedere cu privire la cât de sigură este deschiderea școlilor de la toamnă. Binecunoscutul cercetător, dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergologie, a explicat, citat de CNN, că: „atunci când vorbim despre revenirea la școală a copiilor și siguranța acestora, depinde foarte mult de răspândirea virusului, în funcție de zonă. O decizie trebuie luată punctual, fără să discutăm despre ceea ce se întâmplă la nivel național”.

Alți experți americani sunt de părere că este necesar ca siguranța copiilor să fie pusă pe primul loc. „Căutăm siguranța absolută? În cazul acesta trebuie să așteptăm până când nu va mai exista virus și abia apoi să ne gândim la un plan prin care să redeschidem școlile”, este opinia lui dr. Susan Coffin, profesor specializat în bolile infecțioase ale copiilor în Spitalul de Pediatrie din Philadelphia.

Cât de mult afectează COVID-19 copiii?

Tot mai multe studii au arătatcă noul coronavirus nu afectează copiii și nu produce simptome severe așa cum se întâmplă în cazul adulților. Ultimele cercetări în acest sens, realizate în iunie, au arătat că mai puțin de 5% din cazurile de îmbolnăvire înregistrate în SUA au fost înregistrate în rândul copiilor sub 18 ani, potrivit Centrului de Control al Bolilor (CDC).

Între timp, sindicatele din învățământul american susțin că este nevoie ca elevii să se întoarcă în comunitate, apreciind faptul că nicio măsură de protecție nu poate fi sigură 100%.

Este foarte important să aducem copiii înapoi în comunitate. Profesorilor le este dor de elevi și elevilor de profesori. Profesorii știu că modul actual de a face educație este limitat”, susține Randi Weingarten, președintele Federației Americane a Profesorilor.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea