Experții ne recomandă să consumăm doar șase lingurițe de zahăr pe zi pentru un organism sănătos

Chiar dacă este considerat un inamic pentru corpul nostru, consumat în cantități moderate, zahărul poate aduce și beneficii. Avem nevoie de doar șase lingurițe de zahăr pe zi pentru a ne menține sănătoși, potrivit unui nou studiu.

Oamenii de știință din Statele Unite și China au calculat care este cantitatea de zahăr ce poate influența evoluția a cel puțin 83 de probleme medicale.

Aceștia au descoperit faptul că zahărul consumat în cantități ridicate poate fi un factor favorizant pentru boli precum astmul, diabetul, obezitatea, depresie și unele tipuri de cancer.

De asemenea, depresia a fost strâns legată de consumul ridicatr de zahăr, potrivit unui număr de 67 de studii randomizate publicate în prestigioasa revistă British Medical Journal.

În urma analizelor și testelor realizate, specialiștii au ajuns la concluzia că organismul nostru are nevoie de doar șase lingurițe de zahăr pe zi pentru a se menține sănătos. De asemenea, putem consuma băuturi îndulcite cu zahăr doar o singură dată pe săptămână.

Consumul de zahăr, o problemă de sănătate publică

Autorul studiului, Liangren Liu, profesor asociat la West China Hospital a declarat: „acest studiu ne demonstrează încă o dată cât de strânsă este legătura între consumul ridicat de zahăr și o gamă largă de boli. Este nevoie de politici de sănătate publică globale pentru a educa populația, în special copiii și adolescenții, cu privire la schimbarea comportamentului față de consumul de zahăr.

Zahărul din fructe, mult mai sănătos

Specialiștii ne recomandă consumul de zahăr natural, din fructe și legume, deoarece nu are aceleași efecte negative asupra sănătîții. Mai mult, legumele și fructele conțin numeroși nutrienți benefici. precum fibrele.

SURSA

 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea