EXPLICAȚIILE SPECIALIȘTILOR PRIVIND NUMĂRUL MARE DE DECESE DIN ULTIMA VREME. “E un moment critic”

România a înregistrat în ultima perioadă numeroase decese produse în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Au fost zile cu recorduri, cel mai negru dintre ele fiind înregistrat pe 4 august, când Grupul de Comunicare Strategică a raportat nu mai puțin de 48 de decese.

Președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, a explicat, la B1 TV, că numărul deceselor se explică prin cumularea cazurilor noi de infectare care au fost înregistrate în ultimele săptămâni.

“Aceste decese sunt ca urmare a creșterii numărului de cazuri din ultimele patru săptămâni și mai bine. Aceste decese sunt consecința cumulării unui număr mai mare de cazuri în etapele anterioare, săptămânile sau zilele anterioare. Se remarcă faptul că numărul deceselor raportat se înregistrează în zonele cu cel mai mare număr de cazuri sau chiar în focare, Argeș, Brașov, Olt, Galați Prahova. Este o legătură directă între numărul  e cazuri din anumite teritorii și anumite decese pe care le înregistrăm după un interval de timp, de la momentul internării pacienților, mai ales în secțiile de Terapie Intensivă”, a spus prof.dr. Doina Azoicăi.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea