Extracte din plante și minerale cu efect imunomodulator. Medic: Trebuie folosite preventiv, dar nu în exces

O bogată varietate de plante și minerale ajută organismul să țină piept răcelilor, în sezonul rece. Specialiștii susțin însă că terapiile cu acest tip de preparate trebuie dozate corespunzător pentru a avea efectele dorite.

„Nu se folosesc plante și extracte puternic imunomodulatoare pe termen lung în cazul persoanelor sănătoase. Se pot folosi extracte 10 zile pe lună, începând din ultima lună a verii, de regulă sau începutul toamnei. Și nu mă refer la extractele din plante, sunt și mineralele precum zincul, magneziul, siliciul, seleniul. Sunt multe persoane cu predispoziție la hipertiroidie sau cele cu rezistență la insulină, diabeticii, fumătorii sunt mai predispuși la infecții respiratorii” a explicat dr. Anca Mihalcea, medic specialist în geriatrie, gerontologie, competență în homeopatie și acupunctură, marți seară, la Medika TV.

Administrarea suplimentelor care conțin minerale și a vitaminelor trebuie să se facă în urma unor recomandări medicale, individualizat.

„Cel mai bine este să se meargă individualizat, dar niciodată nu se va greși cu o prevenție moderată. Vitamina C sau vitamina D3 sunt foarte importante. Nu vom lua timp îndelungat vitamina D3, de exemplu. Se poate doza în funcție de expunere, alimentație.  Este o vitamină importantă în viața noastră” a mai spus dr. Anca Mihalcea, la Medika TV.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes