Factorii de risc în apariția herniei de disc cervicale

Poziția corpului atunci când stăm la calculator sau când folosim telefoanele mobile poate să ne afecteze sănătatea coloanei vertebrale. Presiunea care apare la nivelul discurilor cervicale poate provoca hernia de disc.

„Factorii de risc care pot conduce la fenomen, în primul rând este statica vertebrală. Urechea noastră trebuie să fie în dreptul umerii, în momentul care capul pleacă spre înainte și urechea proiectează în fața umărului, presiunea la nivelul discurilor intervertebrale cervicale inferioare este într-o evoluție de 4, 5 ori mai mare” a explicat la Medika TV, Alexandru Ilie, specialist în recuperare medicală prin fizioterapie.

Pentru a preveni apariția problemelor, corect este să ducem ecranul telefonului cât mai în fața bărbiei pentru a scădea presiunea la nivelul coloanei vertebrale.

„Cel mai bune exemplu în acest sens este atunci când folosim telefonul mobil să ne uităm pe social media sau când stăm în fața laptopului. Nimeni nu aduce telefonul în față, ridicând bărbia. În acest caz presiunea craniului asupra coloanei cervicale de la 5 kg, se duce duce spre 25, 27 de kilograme. Aceste lucruri dacă le înțelegem, putem preveni problemele. Tot ce trebuie să facem, în cazul telefoanelor, este să le îndepărtăm de piept, pentru a ridica bărbia și astfel se reduce presiunea în aparatul discal inferior” a mai spus fizioterapeutul Alexandru Ilie.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea