Fără mască la munte și la mare, pe plajă, de la 1 iunie, dacă până atunci sunt vaccinați 5 milioane de români

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că se iau în calcul mai multe măsuri de relaxare de la 1 iunie, dacă până atunci se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate în țara noastră.

Anunțul a fost făcut de premier într-o declarație de presă, în care le-a mulțumit românilor că sărbătorile de Paști au fost liniștite, iar oamenii au continuat să se vaccineze în număr mare.

 „Singura soluţie de a scăpa de pandemie este să ne vaccinăm”, a spus premierul, care s-a declarat optimist în ceea ce privește atingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

 „E clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie”, a mai spus Florin Cîțu, întrebat despre măsurile care ar putea fi luate de la 1 iunie.

Premierul a anunțat și o serie de avantaje pentru persoanele vaccinate.

Putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a mai spus Florin Cîțu.

Declarațiile premierului pot fi urmărite AICI.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea