Farmaciile din București susțin bolnavii cronici din toată țara. Puterea lor financiară este însă limitată

În lipsa medicamentelor necesare supraviețuirii, mulți bolnavi din țară apelează la farmaciile din București pentru a face rost de tratamente. Unitățile nu vor putea însă să susțină cererea la nesfârșit. 

Este tot mai grav ceea ce se întâmplă în sănătatea românească, având în vedere că nu există fonduri pentru medicamentele destinate bolnavilor cronici. Farmaciile din București fac eforturi uriașe pentru a le oferi tratamente bolnavilor. „e 29 septembrie am primit o tranșă de bani, dar nu a acoperit toate restanțele. Din acel moment, tot ce înseamnă medicamente eliberate din farmacie sunt susținute de către farmaciști. Ceea ce este foarte greu, pentru că este un sistem de decontare foarte complicat. Noi ca să avem un medicament pe data de 1 trebuie să-l achiziționăm pe data de 15 luna anterioară, când medicamentul ajunge în țară. Astfel ajungem la plăți întârziate de 180 de zile de la momentul achiziției” a explicat, în direct la Medika TV, Beatrice Speteanu, președintele Asociației Farmaciilor Tradiționale și a Practicienilor (AFTAP). 

Mai mult decât atât, farmaciile din Capitală sunt asaltate în ceea ce privește distribuirea de medicamente de pacienți din toate zonele țării, din cauza crizei tratamentelor. „Încercăm să ajutăm pacienții, avem rețete din toate zonele țării. Au văzut că în București există o putere mai mare financiară de a-i ajuta pe pacienți. Toată țara vine și caută în București medicamentele. Cei 500 de milioane de lei pe care i-am primit de la Ministerul Sănătății nu vor acoperi necesarul de fonduri până la sfârșitul anului” a mai spus Beatrice Speteanu.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea