FOCAR LA CĂMIN! Zeci de băcăuani, confirmați cu COVID-19 într-un cămin de bătrâni

Direcția  de Sănătate Publică Bacău a început o anchetă epidemiologică după ce mai multe persoane au fost testate pozitiv într-un cămin de bătrâni din municipiul Bacău. Este vorba despre 27 de persoane, atât rezidenți, cât și angajați.

„La ora actuală există o anchetă epidemiologică în derulare, desfăşurată de către specialiştii din DSP Bacău. Măsurile care au fost dispuse vizează izolarea în secţiile de boli infecţioase din cadrul unităţilor sanitare sau în alte secţii de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Oneşti – spital suport COVID-19, pentru toate cazurile simptomatice, atât din rândul personalului de îngrijire, cât şi al beneficiarilor şi monitorizarea clinică zilnică a tuturor persoanelor din cadrul centrului. Totodată, s-a impus respectarea cu stricteţe a măsurilor de curăţenie, dezinfecţie şi aerisire pentru toate spaţiile din centru, precum şi purtarea echipamentului de protecţie individual corespunzător de către personalul medical şi auxiliar de îngrijire”, a transmis DSP Bacău printr-un comunicat de presă.

Nu este primul focar de acest gen cu care se confruntă județul Bacău. La începutul lunii mai, 64 de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmăneşti, în acest caz fiind înregistrate inclusiv decese.

Până la ora actuală, 545 de persoane din județul Bacău au fost confirmate cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Dintre acestea, 429 de persoane au fost declarate vindecate. În Bacău au fost înregistrate 55 de decese.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea