Focarul de coronavirus de la Suceava începe să se stingă! Anunțul făcut de Direcția de Sănătate Publică

70% dintre testele pentru depistarea noului coronavirus făcute la Suceava în ultimele zile au fost negative, au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din județ, citați de Monitorul de Suceava.

Potrivit sursei citate, directorul DSP Suceava, dr. Manuela Trifan, a declarat că situația este valabilă atât în plan județean, cât și la nivelul municipiului, aflat în carantină.

Potrivit celei mai recente informări făcută de Institutul Național de Sănătate Publică prin Grupul de Comunicare Strategică, pe data de 7 mai 2020 sunt raportate, la nivelul județului Suceava, 3111 cazuri, în creștere cu 76 de cazuri față de ziua precedentă. Anterior, creșterea raportată a fost de 25 de cazuri.

Dacă până pe 15 mai numărul de cazuri de pozitive va fi sub 3% la mia de locuitori, municipiul Suceava și cele opt localități învecinate ar putea fi scoase de sub carantină. „Acestea sunt cifrele care ne interesează, câte cazuri sunt rămase pozitive la mia de locuitori pe 13-14 mai”, a declarat directorul DSP Suceava.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea