Fondul național de asigurări sociale de sănătate, majorat de Guvern cu 1,7 miliarde de lei

În plină criză a medicamentelor destinate bolnavilor cronici, Guvernul a decis să majoreze bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate cu 1,7u miliarde de lei. 

Decizia a de a majora aceste sume a fost exprimată public de premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern, desfășurată joi, 9 noimebrie. „Acești bani vor fi utilizați pentru servicii medicale, medicamente, materiale şi dispozitive medicale, inclusiv pentru derularea programelor naţionale de sănătate curative şi acordarea medicamentelor compensate şi gratuite” a precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu. 

Confirmarea deciziei a fost prezentată de către Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului României: „Vreau să punctez încă o decizie cu impact financiar într-un domeniu de mare interes, cel de sănătate. Prin hotărâre de Guvern, Executivul a alocat astăzi 1,7 miliarde lei pentru luna în curs, luna noiembrie, a cheltuielilor Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate”, a afirmat Mihai Constantin, la finalul reuniunii de joi de la Palatul Victoria.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea