Fost ministru al Sănătății, acuzații grave și un apel: ”Banii trebuie suplimentați pentru a salva cât mai multe vieți. Acum!”

Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, lansează acuzații la adresa ministrului Victor Costache despre care spune că ”își continuă tentativa de a pune bugetul Sănătății în mâinile prietenilor săi din firmele private!”

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Florian Bodog arată că ministrul Sănătății a pus în dezbatere publică Hotărârea de guvern care reglementează programele naționale de Sănătate, proiect în care nu se regăsesc, în plină criză de coronavirus, un PROGRAM NAȚIONAL DE TESTARE și un PROGRAM NAȚIONAL COERENT DE TRATAMENT.

Bodog spune că ministrul Sănătății are o nouă încercare de a direcționa fondurile din sănătate către zona serviciilor private, lăsând fără acoperire alte linii bugetare:

” 1. Ministrul Costache diminuează bugetul programului PET-CT destinat bolnavilor oncologici și propune un nou program PET-CT pentru o altă afecțiune.

2. Tot el diminuează banii și pentru medicamentele oncologice, deoarece ”prietenii” săi din comisia nou inventată de chirurgie oncologică (toți medici angajați la unități private) și-au croit un program de chirurgie oncologică!

Cu toate că impactul bugetar este major, nu a fost respectată nicio procedură de transparență în ceea ce privește fundamentarea calculelor pentru aceste noi programe.

Nu este permis, domnule Costache, să alocați resurse pentru programe noi dintr-un buget și așa văduvit!”

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea