FOTO: Distanțare în clasă, înghesuială în curte. Cum au înțeles părinții să respecte regulile pe timp de pandemie

Se știe deja că anul școlar care a început astăzi este unul atipic, marcat de pandemie. Școala nu mai e ce a fost în anii trecuți, iar pe lângă scenariile de studiu, cei care fac cursuri fizic, la școală, trebuie să respecte o serie de măsuri de protecție.

Școlile au circuite separate, băncile au fost amplasate la distanță în clase, astfel încât între elevi să existe un spațiu minim impus de autorități, masca de protecție este obligatorie, iar accesul părinților în școli este interzis.

În ultimele zile, autoritățile și cadrele didactice au făcut apel la părinți și bunici să respecte toate regulile în context pandemic și să nu le ducă flori cadrelor didactice, acestea fiind posibil vector de transmitere a noului coronavirus.

Imagini surprinse în mai multe colțuri ale țării arată că părinții au ignorat mesajul autorităților și oficialilor din învățământ.

Ziarul de Bacău publică fotografii grăitoare, în imaginile surprinse dimineață în câteva școli din municipiul Bacău observându-se că elevi, părinți și bunici s-au îmbulzit în curtea școlilor, fără să respecte măsurile de siguranță. Mai mult, unii nu poartă mască, în timp ce alții au buchete de flori în brațe.

O imagine similară a fost surprinsă și în județul Tulcea, după cum arată publicația Tulcea noastră.

Pe de altă parte, în unele unități de învățământ din țară, scenariul s-a modificat peste noapte, în urma apariției unor cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice.

O situație alarmantă este în județul Gorj, unde două unități de învățământ au intrat în carantină, după confirmarea unor cazuri de coronavirus în rândul profesorilor. Elevii au rămas acasă, iar personalul didactic și nedidactic care a intrat în contact cu cu persoanele confirmate au intrat în izolare la domiciliu.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea