Franța, Covid19: Peste 35 milioane de francezi au urmărit declarația de război a lui Macron. Record tv absolut

Peste 35 milioane de francezi au urmărit declarația de război în lupta cu coronavirusul a președintelui francez Emanuel Macron. Este un record absolut în materie de audiență făcută de declarațiile unui șef de stat francez, semn că cetățenii francezi sunt extrem de interesați de ce înseamnă criza generată de coronavirus și măsurile luate de autorități.


Potrivit Les Echos, alocuțiunea lui Macron despre coronavirus este un record absolut al unei intervenții televizate. În total, luni seară, la ora 20.00, 35, 3 milioane de francezi au privit această intervenție a președintelui, având o audiență globală de 96.1 la sută, deci a fost urmărită de cea mai mare parte a francezilor care priveau la acea oră la televizor. Declarația care a conținut toate măsurile luate de statul francez în încercarea de a combate răspândirea și efectele nefaste ale coronavirusului a fost difuzată integral de TF1, France 2, France 3, M6, M8, C8, TMC, L Equipe , BFMTV, LCI, Cnews et franceinfo, conform calculelor Mediametrie, care măsoară audiențele posturilor TV franceze.
”Este un record absolut pentru o intervenție televizată” a subliniat purtătorul de cuvânt al Mediametrie.


Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, luni seară, o serie de măsuri în războiul cu coronavirusul. În discursul urmărit de majoritatea francezilor, președintele Macron a avertizat de mai multe ori că țara se află într-un război.
”Suntem într-un război, nu împotriva unei armate sau a unei națiuni, ci împotriva unui dușman invizibil”, a spus Macron.
În același discurs, Emmanuel Macron a anunţat că deplasările neesenţiale vor fi interzise de marţi la prânz în Franţa pentru a stopa propagarea epidemiei de coronavirus în ţară. Totodată, președintele francez i-a criticat pe francezii care au ieșit în weekend la plimbare și nu au respectat recomandările făcute de autorități.

În plus, președintele francez a anunțat că începând de marți ”pentru cel puţin 15 zile deplasările francezilor vor fi foarte puternic reduse”, precizând că orice infracţiune va fi „sancţionată”. Noile reguli spun că francezii mai au voie să iasă afară doar pentru a merge la cumpărături, la doctor sau la muncă, dacă nu au putut aranja să lucreze de acasă. Activitățile sportive individuale vor fi permise, da nu și cele de grup.

Emmanuel Macron a anunțat și amânarea turului al doilea al alegerilor locale, prevăzut în 22 martie. Președintele a mai spus că Uniunea Europeană îşi va închide „de marţi la prânz” frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile.

Franța a anunțat luni 21 de noi decese, care ridică bilanțul total la 148. Numărul de infecții a ajuns și el la 6.633, o creștere cu peste 1.000 în ultimele 24 de ore.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea