GESTUL EMOȚIONANT AL CADRELOR MEDICALE DE LA INFECȚIOASE DIN IAȘI. Ce au făcut medicii și asistenții pentru bolnavii COVID-19 te lasă fără cuvinte

Izolarea într-un salon de spital, departe de cei dragi, și fără să vezi timp de mai multe zile un chip uman, în condițiile în care personalul medical seamănă mai degrabă cu niște cosmonauți din cauza echipamentelor de protecție, poate avea un impact dramatic asupra psihicului unor pacienți.

Mulți sunt, în perioada izolării, rupți de lume, fără nici un fel de contact cu lumea de afară. Iar viața între patru pereți fără nici o legătură cu exteriorul poate fi mai apăsătoare chiar decât însăși boala.

Tocmai pentru a le asigura un confort mai ales psihic pacienților, cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au dotat saloanele în stau bolnavii COVID cu televizoare. Impresionant este că televizoarele din saloane au fost aduse de acasă de cadrele medicale.

 “Nu este vorba că le-am achiziţionat. Sunt nişte televizoare aduse de oamenii inimoşi şi care au putut face asta, din acest spital. Sunt televizoare pe care ei le aveau acasă, dar nu le foloseau. Cu acordul conducerii s-a tras şi cablu astfel încât să le uşurăm spitalizarea celor care se simt departe de casă, de familie, care se simt frustraţi”, a spus Carmen Manciuc, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase, pentru Ziarul de Iași.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes