Gestul simplu pe care-l putem face pentru a scăpa de hemoroizi

Deși are o importantă cauză genetică, boala hemoroidală poate avea și alte cauze secundare. Una dintre acestea este sedentarismul. Medicii susțin că am putea scăpa de probleme dacă facem mai multă mișcare.

„Sedentarismul, avem unele joburi care implică statul la birou. În acest caz nu se produce doar o creștere a presiunii în sistemul venos superficial, dar avem și o stagnare a sângelui. Doi factori de risc importanți pentru evoluția bolii hemoroidale.

Un surplus de greutate poate reprezenta un risc pentru apariția hemoroizilor. La pacienții obezi știm clar că avem o creștere a presiunii în sistemul venos superficial” susține dr. Marina Dumitraș, medic primar chirurgie generală, Doctor în Științe Medicale.

Mișcarea regulată poate fi un remediu prin care putem scăpa de problemele provocate de boala hemoroidală.

„La fiecare 20 de minute ar fi indicat să ne ridicăm în picioare și să ne activăm pompa musculară. Adică să punem fluxul de sânge din sistemul venos superficial în mișcare. Sau la cei care stau în picioare, trebuie să facă în așa fel încât să meargă” mai spune dr. Marina Dumitraș, medic primar chirurgie generală, Doctor în Științe Medicale.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea