Grecia îi așteaptă pe turiști. Ce condiții trebuie să îndeplinească aceștia pentru intrarea în țară

Este liber la vacanță în Grecia! Autoritățile elene au adoptat noi măsuri pentru a permite accesul turiștilor . Guvernul de la Atena a făcut publice și condițiile prin care turiștii români vor putea intra în țară, în această vară.

Una din modalitățile prin care turiștii pot ajunge în Grecia este prezentarea unui test RT-PCR negativ cu infecția cu SARS-CoV-2. Testul trebuie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

De asemenea, turiștii pot prezenta autorităților dovada că s-au vaccinat. Condiția este să fi trecut cel puțin 14 zile de la doza de rapel sau de la administrarea dozei unice. Vaccinul Johonson&Johnson, de exemplu, se administrează într-o singură doză. De reținut este ca documentul care atestă vaccinarea să fie redactat în limba engleză.

Totodată, turiștii pot ajunge în Grecia și dacă au trecut prin boală. Aceștia trebuie să prezinte dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de proveniență, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între două și nouă anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea