Grijă cu febra! De când intri în termo-scanner la sosirea pe Aeroportul Otopeni

Aeroportul Otopeni va avea de vineri primele cinci termo-scannere, a anunțat miercuri ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode. La rândul său, ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat în comisiile reunite din Parlament, că autorităţile române vor primi, cât de curând, noi stocuri de dezinfectanţi şi materiale sanitare necesare gestionării cazurilor de coronavirus.

Ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că Aeroportul Otopeni va avea, începând de vineri, 5 termo-scannere, ca măsură în cadrul epidemiei de coronavirus.
”Începând de vineri, în Aeroportul Otopeni, vor sosi primele cinci scannere termice pentru depistarea coronavirusului”, a anunţat Bode, care a fost avizat pozitiv de către parlamentari.


La rândul său, ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat miercuri, în comisiile reunite din Parlament, că autorităţile române vor primi, ce târziu pe 12 martie, noi stocuri de dezinfectanţi şi materiale sanitare necesare gestionării cazurilor de coronavirus.
„Suntem unul din puţinele state care au implementat această măsură destul de dură şi avem centre de carantină. În momentul de faţă sunt 35 de persoane în carantină şi 10.094 de persoane în izolare la domiciliu şi urmărire de personalul din DSP şi de specialiştii noştri, iar la nivel naţional s-au făcut aproximativ 500 de testări în cadrul anchetelor epidemiologice care s-au declanşat în jurul acestor pacienţi şi al celorlalţi suspecţi la nivel national. (..)Am obţinut o linie de finanţare şi săptămâna viitoare, cu termen limită 11-12 martie, vom avea pe teritoriul României 25 tone dezinfectaţi, 300.000 perechi mănuşi, 3 milioane de măşti, 300.000 costume de protecţie. Avem capacitate de primire, diagnostic şi testare la nivel naţional în 2 centre din Bucureşti, Iaşi Constanţa Cluj, Timişoara şi, de marți după amiază, Craiova” a afirmat ministrul Sănătăţii miercuri, la audierile din Parlament.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea