Guvernul a alocat fonduri pentru sănătate, problema accesului la tratament rămâne. Reacții în direct la Medika TV

Cele 500 milioane de lei alocate de Guvernul României pentru a limita efectele crizei medicamentelor destinate bolnavilor cronici nu rezolvă însă problema accesului acestora la tratamente. Situația a fost explicată în direct la Medika TV. 

Într-o intervenție în direct la Medika Tv, Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a explicat faptul că urmările lipsei fondurilor asupra bolnavilor oncologici au fost dramatice. „Vreau să vă spun că cei 500 de milioane sunt o picătură într-un ocean. Deja sunt sistate tratamente la pacienții care au terapii scumpe, deci nu se mai fac inițieri în terapiile scumpe, pacienții sunt lăsați doar cu simple terapii fără a fi investigați genetic și molecular pentru a li se aloca un tratament personalizat. Situația este critică și nu vedem nicio ieșire. Din zvonurile de azi de la Parlament am înțeles că nici rectificare bugetară nu va mai fi anul acesta! ”  a precizat Cezar Irimia. 

Mai mult, acesta a explicat faptul că soluții pentru rezolvarea acestei probleme aproape că nu există. „Vreau să vă spun că cei 500 de milioane sunt o picătură într-un ocean. Deja sunt sistate tratamente la pacienții care au terapii scumpe, deci nu se mai fac inițieri în terapiile scumpe, pacienții sunt lăsați doar cu simple terapii fără a fi investigați genetic și molecular pentru a li se aloca un tratament personalizat. Situația este critică și nu vedem nicio ieșire. Din zvonurile de azi de la Parlament am înțeles că nici rectificare bugetară nu va mai fi anul acesta” a adăugat Cezar Irimia. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea