Iluzii spulberate! Abia atunci poate ieși un vaccin pentru coronavirus

PRIMER – Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România, din care fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din țară, spulberă toate speculațiile care s-au făcut în ultima vreme pe plan național și international privind scoaterea pe piață a unui vaccin într-un orizxont fde timp foarte apropiat sau privind eficiența vreunui medicament actual care să poată lupta împotriva coronavirusul.

Conform unui comunicat remis de de dr. Dragoș Damian, directorul executiv PRIMER, în acest moment nu există un medicament ori un vaccin care să fie eficient împotriva virusului COVID-19. Mai mult decât atât, un vaccin contra temutului virus nu ar putea fi fabricat și testat pentru a ieși pe piață mai devreme de 12 luni.

”Chiar dacă testele inițiale cu anumite substanțe par a fi încurajatoare, un medicament/vaccin nu poate apărea mai devreme de12 luni, pentru că trebuie supus altor teste, foarte riguroase.”, transmite PRIMER.

Specialiștii din cadrul organizației din care fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din țară atrag atenția, totodată, că achiziționarea unor medicamente despre care s-a vehiculat până acum că ar fi eficiente ar fi total inutilă în lupta cu coronavirusul. Mai mult decât atât, nici un medicament nu ar trebui administrat fără sfatul medicului.

”Au apărut în spațiul public informații despre o serie de medicamente antivirale si clorochină care are putea fi eficiente împotriva COVID-19. PRIMER consideră că achizitionarea acestor preparate este inutilă în momentul de față iar utilizarea lor, fără sfatul medicului, periculoasă datorită efectelor secundare și reacțiilor adverse care pot apărea. Antibioticele nu trebuie de asemenea utilizate sub nici o formă fără sfatul medicului. În plus, atunci când se utilizează preparatele fără prescripție medicală de tip răceală și gripă, recomandate pentru tratamentul simptomelor de tip febră, tuse, dureri musculare, dureri în gat, etc., este necesară citirea prospectului sau consultarea medicului sau farmacistului.”, transmite directorul executiv PRIMER, dr. Dragoș Damian.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea