Belgia/ Un medic urgentist spune ce se întâmplă în plămânii unui bolnav/ Imagini elocvente

Imagini terifiante făcute publice de un medic urgentist belgian care tratează bolnavii infectați cu coronavirus. Fotografiile ilustrează plămânii afectați de coronavirus ai unui pacient tânăr, nefumător și fără alte afecțiuni, în trecut. Totodată, urgentistul atrage atenția că temutul virus nu afectează numai bătrânii, el având numeroși pacienți tocmai din rândul categoriei active, persoane cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani.

Specialistul belgian care lucrează la spitalul OLV d’Alost vorbeste despre ravagiile pe care virusul le face asupra plămânilor bolnavilor de COVID 19 și face publice fotografii cu plămânii unei persoane afectate de coronavirus, tocmai pentru ca populația să înțeleagă că trebuie să respecte măsurile sanitare și cele de distanțare socială, care îi pot ține departe de boală 

”Dacă multiplele mesaje ale virusologilor, medicilor sau politicienilor nu  v-au convins mereu, măcar acum e important să înțelegeți că trebuie să respectați recomandările sanitare (evitarea deplasărilor inutile, spălatul pe mâini…. ). Aceste imagini ar putea să vă facă să vă schimbați părerea ”, spune medicul Ignace Demeyer pentru VRT și citat apoi de Lalibre.be.  

Mai mult decât atât, medicul Ignace Demeyer dezvăluie că mulți dintre pacienții săi infectați cu coronavirus sunt fără antecedente medicale, nu au diabet sau probleme cardiace și nu fumează, dar cu toate acestea plămânii le sunt grav atinși de virus. Acești pacienți în cazul cărora plămânii pot fi atinși de virus până la 90 la sută pot fi vindecați, însă viața le este pusă în pericol de boală.

”Pentru mulți dintre pacienți boala evoluează în același mod: sunt bolnavi timp de o săptămână, într-o stare gripala, acasă. Apoi, ei cred că gripa a trecut, căci ei se simt mai bine timp de o săptămână, și apoi vin la noi cu o tuse seacă și dificultăți respiratorii. Sunt persoane tinere, sportive”, dezvăluie medicul urgentist belgian.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea