IMAGINI VIRALE DIN SECUIME. 3500 de oameni respectă distanțarea, la o slujbă de Paștele catolic

Imaginea locuitorilor din Miercurea Ciuc care au participat la slujba de sfințire a bucatelor, manifestare tradițională a catolicilor în ziua de Paște, au devenit virale. Aproximativ 3500 de oameni prezenți pe platoul din fața Palatului Administrativ din oraș, dar și pe două bulevarde din apropiere, unde circulația a fost oprită,  păstrează distanța și respectă măsurile impuse în pandemie. Imaginile impresionante s-au răspândit rapid și au generat reacții de susținere.

Organizatorii le-au împărțit măști de protecție celor care nu au avut la ei și toate regulile de distanțare și de prevenire a răspândirii coronavirusului au fost respectate. A existat, totodată, îndemnul autorităților, ca din fiecare familie să existe câte un singur participant.

”Am fost impresionat de imaginile de la Miercurea Ciuc, cu credincioșii care sărbătoresc Paștele, în același timp arată solidaritate și responsabilitate. Îi felicit pe cei care au organizat și participat.” a declarat, într-o conferință de presă, duminică după-amiază, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Județul Harghita are a doua cea mai scăzută rată de infectare din țară, în ultimele 24 de ore fiind raportate doar 16 infectări în acest județ.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea