Impactul negativ al rețelelor de socializare asupra frumuseții noastre. Medic: „Filtrele creează o imagine nerealistă!”

Rețelele de socializare ne influențează viața în mod direct. În multe cazuri, apelăm la trucuri de înfrumusețare tocmai pentru a fi identici cu imaginile promovate pe internet. Medicii trag un semnal de alarmă și explică faptul că nu trebuie să exagerăm atunci când vine vorba despre tehnicile de înfrumusețare.

În cadrul emisiunii „Doctor Medika”, dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog, a discutat cu Simona Bălănescu, gazda emisiunii, despre impactul negativ pe care îl au rețelele de socializare atunci când vine vorba despre tehnici și metode de înfrumusețare, mai ales în cazul femeilor. „Filtrele folosite pe rețelele de socializare produc o mare schimbare a realității, încât mă întâlnesc cu paciente de-ale mele și nu le recunosc. Formează o așteptare nerealistă, pentru că oamenii înțeleg că dacă se chinuie și cheltuie suficient vor arăta așa cum arată chipurile din acele imagini. Și ajung să facă încercări de lifting care ajung să devină vizibile ca intervenție și tot felul de modificări ale fizionomiei în speranța că vor opri roata timpului” a explicat dr. Viviana Iordache.

Medicii nu exclud utilizarea tehnicilor de înfrumusețare, însă explică faptul că ele trebuie făcute cu moderație și doar dacă este necesar. „Poți să folosești botoxul cât să atenuezi ridurile fine, fără să îți îngheți expresia feței și fără să rămâi ca o statuie, că poți să folosești acidul hialuronic fără să ajungi la buzele acelea monstruoase sau fără să ajungi la pomeții care să-ți intre în ochi” a mai spus dr. Viviana Iordache.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea